Sofra Tuzu
Sofra tuzu, %40 sodyum ve %60 klorür iyonlarından oluşur. Kimyasal formülü NaCl'dir. En yaygın kullanım alanı yiyecekleri tatlandırmak ve korumaktır. Sofra tuzu, deniz suyunun buharlaştırılması, tuz göllerinden veya yeraltı tuz yataklarından elde edilir. Vücudun işlevlerini yerine getirebilmesi için belirli miktarda tuz gereklidir. Sodyum, vücutta sıvı dengesinin korunmasında, sinir iletiminde ve kas fonksiyonlarında rol oynar. Sofra tuzu, ince taneli ve akıcı bir yapıya sahiptir. Mutlucan Tuz gıda tuzu, gıda sanayinde kullanılan, gıda yönetmeliğine uygun olarak, el değmeden, hijyen kuralları çerçevesinde üretilerek, iyotlu veya iyotsuz olarak tüketiciye sunulur.
Ayrıca Tuz, hem lezzet hem de sağlık açısından dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yetişkinler için günde 5 gramdan az tuz tüketilmesini önermektedir.
Sofra Tuzu-Net Ağırlık
500g / 750g / 1000g / 1500g / 3000g
İyotlu Sofra Tuzu-Net Ağırlık
500g / 750g / 1000g / 1500g / 3000g
Kavanoz Sofrada Öğütme Tuzu
Net Ağırlık-250g
Paket Sofrada Öğütme Tuzu
Net Ağırlık-500g
İri Salamura Tuzu
Net Ağırlık-1500g/ 3000g